Meer dan kwart Flevolanders ervaart discriminatie

FLEVOLAND - Uit onderzoek is voortgekomen dat 29% van de inwoners in Flevoland discriminatie heeft ervaren in het afgelopen jaar. De meest voorkomende discriminatiegronden die worden genoemd door de inwoners zijn leeftijd (36%), huidskleur (18%) en geslacht (18%). De meeste discriminatie wordt ervaren op de arbeidsmarkt en op straat.

In opdracht van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF), het antidiscriminatiebureau voor de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, de Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, heeft I&O Research een onderzoek uitgevoerd naar het discriminatieklimaat in de provincie.

Migratieachtergrond

Inwoners met een migratieachtergrond zijn in dit onderzoek ondervertegenwoordigd. De resultaten van dit onderzoek zouden anders kunnen zijn in het geval meer inwoners met een migratieachtergrond aan het onderzoek zouden hebben deelgenomen. Bij mensen met niet-westerse migratieachtergrond was de meest gerapporteerde discriminatiegrond huidskleur en afkomst en 65% van hen heeft discriminatie ervaren in het afgelopen jaar.