Puck Luijendijk liep een dagje stage op de redactie (Foto: Almere DEZE WEEK)
Puck Luijendijk liep een dagje stage op de redactie (Foto: Almere DEZE WEEK)

Stage bij Almere DEZE WEEK

ALMERE - Ik ben Puck Luijendijk, leerling van Baken Poort Lyceum en heb woensdag 29 maart stage gelopen bij Almere DEZE WEEK. 

Door Puck Luijendijk

Het was de bedoeling dat we voor school op stage gingen. Hier leren wij over het beroep dat ons aanspreekt en kunnen we zelf vragen stellen en zien hoe alles werkt en eruit zal zien. In mijn geval journalistiek. Ik heb geleerd hoe de opmaak van een krant en magazine gaat en hoe alles in elkaar zit. Ook heb ik zelf een artikel mogen schrijven voor de krant. Mijn stagebegeleiders hebben mij van alles uitgelegd over het beroep en mijn vragen beantwoord.
Tijdens het schrijven van mijn artikel heb ik geleerd hoe je een artikel schrijft voor een krant, waar je op moet letten en hoe je jezelf kan controleren nadat je je artikel hebt geschreven. Ook heb ik meer geleerd over de weg die je moet afleggen om bij dit beroep uit te komen. Naar welke school je moet gaan en welke vaardigheden je moet hebben. Ik heb heel erg genoten en vind het ook heel fijn dat dit mogelijk was. Ik heb meer geleerd over journalistiek en het lijkt me nog steeds even leuk om later ook echt de journalistiek in te gaan.