Bewakingscamera’s

De bewakingscamera’s in Haven zullen weer zullen verdwijnen en zijn al uitgeschakeld, met dank van het dieven gilde voor de info en publicatie hiervan. Na de beperking daarvan vond er een inbraak plaats bij een tabakszaak. Het argument dat een enkele inbraak niet voldoende is om de camera’s te handhaven is natuurlijk een gotspe van de bovenste plank. Kan iemand vertellen hoeveel er daardoor zijn voorkomen, ook mogelijke berovingen? Het lijkt mij goedkoper om de camera’s te handhaven, waardoor de Politie een deel ontlast wordt, een of twee personen kunnen de zaken in de gaten houden wat weer meer patrouilleren scheelt en de Politie werkzaamheden verlichten. Misschien simpel gedacht, maar het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn en de Havenaren voelen zich veiliger met dan zonder camera’s

Chris Cats

Floriade

Ik stoor ik mij aan de berichtgeving rond de Floriade, ook dat sommige politieke partijen staan te dansen op de negativiteit om daar politiek gewin uit te slaan. Dat een politieke partij het nodig vindt geld te besparen voor een tegel op de Walk of Fame is vals omdat zij daarmee ook de vele vrijwilligers een dolk in de rug steken. Dat doet pijn. Zij stellen ook niets anders voor want de politieke mindset is niet gericht op oplossingen maar politiek gewin behalen door schuldigen aan te willen wijzen. De vrijwilligers Floriade zitten niet te wachten op een tegel op de Walk of Fame, het zou beter zijn om een gedenktegel/historische gedenkplaat te plaatsen aan het begin van de nieuwe woonwijk waarop staat vermeld dat deze woonwijk zijn oorsprong vind in de Floriade 2022 en gedurende de gehele openingsperiode werd gepersonaliseerd door de vele vrijwilligers om de bezoekers een warm welkom te heten. Ik zou graag zien dat dit door Ank Bijleveld gedaan wordt, in het bijzijn van alleen vrijwilligers. Notabelen en politiek gewinners mogen wegblijven. Daarmee doet Almere recht aan de vrijwilligers.

Cor van Nijkerk

BBB

De BBB heeft met haar ontkennen van feiten en wetenschappelijke onderzoeken het begrip ''boerenverstand'' al een behoorlijke negatieve verandering doen ondergaan. Alfons Remery (Almeerder, BBB-kandidaat bij de verkiezingen Provinciale Staten Flevoland) weet daar nog een schepje bovenop te doen in het voorpagina-artikel van vorige week. In één en hetzelfde artikel spreekt hij over het ''boerenverstand naar de grote stad brengen'' en ''serieus denken aan het bouwen van woningen in de Oostvaardersplassen''. Dat komt neer op het grootschalig vernietigen van nog meer natuur en heeft niets te maken met het gebruiken van wat voor verstand dan ook. Tenzij natuurlijk meneer Remery ons duidelijk wil maken, dat het gebruiken van boerenverstand automatisch leidt tot natuurvernietigng. Daar begint het namelijk wel steeds meer op te lijken. Ik geloof, dat Alfons Remery voortaan beter zijn gezond verstand kan gebruiken dan zijn boerenverstand. Op dit soort flauwekul en onzinnige voorstellen zit geen mens te wachten.

Edwin Rood, Eilandenbuurt

Domus

Het merendeel van de gemeenteraad blijft van mening dat een wooncomplex voor drugsverslaafden en psychische problematiek naast een school in Poort moet komen. De lage opkomst vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wordt vergeten. Toch was het voor het ministerie van Binnenlandse Zaken aanleiding om een onderzoek te doen. In Poort was de opkomst 31,5 procent en in de hele gemeente was dat 39,9 procent. Almere leek 'geschokt'. Met participatie in de vorm van formele schijn neemt men genoegen. De weerstand blijft genegeerd. Er is geen draagvlak bij omliggende bewoners, scholen, ondernemers en ouders van leerlingen. Toch is dit nodig om het verplaatsen te laten slagen. Wat is een democratisch bestuurde stad waard als er amper gestemd wordt? Het gebrek aan vertrouwen, daadkracht en resultaat in de politiek ebt steeds verder weg. Maak een optelsom en weeg af wat de impact is op een grote meerderheid Almeerse burgers ten opzichte van 36 bewoners die we moeten voorzien van drugs om nog een leven te hebben. Een kans op herstel is er namelijk niet meer. Zij moeten daar leven met een verslaving en dat is al verdrietig genoeg terwijl er geen enkel draagvlak is. Het is niet eerlijk voor hen, het Leger des Heils noch voor de democratie. En een onderzoek is dan denk ik ook overbodig, De uitkomst zal duidelijk zijn, want zo gaat het in Almere keer op keer.

Maribel Gonzalez Zwart

Intimidatie

De Internationale Vrouwendag van 8 maart, waarin aandacht werd gevraagd voor de positie van de vrouw, is verleden tijd en het leven gaat gewoon weer verder. Wie is actief aan de slag gegaan met het artikel over het nieuwe project dat ‘Cat Calls of Ally’ dat verscheen in ADW van 8 maart? Een nieuw project is gestart tegen intimidatie van vrouwen. Dit project is er op gericht om intimiderende opmerkingen richting vrouwen en meisjes zichtbaar te maken. Het schijnt dat veel vrouwen en meisjes regelmatig worden uitgescholden en agressieve, seksueel getinte opmerkingen te horen krijgen en zelfs een tijdje achtervolgd worden. In wat voor wereld en samenleving zijn wij terecht gekomen? Zijn de social media en het kalken van schuttingwoorden op straat de aangewezen podia om de dialoog op de juiste wijze op gang te brengen en gesprekken te voeren? Volgens mij heeft veel te maken met vervaging van ‘Waarden en Normenpatronen’. Als er niet effectief samengewerkt wordt tussen inwoners en politiek van Almere om deze vorm van polarisatie terug te dringen, vrees ik het ergste. Ik denk dat er gezocht moet worden naar gedrag veranderende technieken en dat deze op de juiste wijze en tijd toegepast moeten worden. Dit genoemde probleem van het naroepen en nafluiten op straat, ken ik al vanuit mijn jeugd. Wel ben ik van mening dat ook gewerkt dient te worden aan het versterken van ‘weerbaarheid’ over het algemeen, maar zeker betreft dit de zwakkeren onder ons. Ik steun met heel mijn hart dit nieuwe project en ‘laat ik niet merken, dat kwetsbare mensen ’letterlijk’ en ‘figuurlijk’, ‘onder de voet worden gelopen’. Een ‘gezonde samenleving’ begint immers bij mijzelf?

Jo Bosma