(Foto: https://www.facebook.com/gemeentealmere)
(Foto: https://www.facebook.com/gemeentealmere)

Voedselbank voor Dieren geopend in Haven

Algemeen

HAVEN - De nieuwe locatie van de stichting Voedselbank Voor Dieren Almere is vorige week feestelijk geopend op De Steiger in Almere Haven. 

Jarenlang runde initiatiefneemster Amanda Harsveldt samen met een groepje vrijwilligers een dierenvoedselbank vanuit haar woonhuis in Danswijk. Haar huis werd na verloop van tijd te klein voor de wekelijkse aan- en inloop van tientallen inwoners én de opslag van al het voedsel, manden en benches. Ze is daarom blij met deze plek waar ze vanaf komende maand de opslag en uitgifte gaan doen. 

“Het hebben van een huisdier is voor veel inwoners van groot belang. We vinden het daarom belangrijk dit initiatief te ondersteunen. Op deze manier worden inwoners die niet veel te besteden hebben geholpen met voer voor hun huisdier. Zo hoeven zij niet te kiezen tussen zichzelf of hun huisdier”, vertelt wethouder armoede en schulden Froukje de Jonge. “De Voedselbank heeft het mogelijk gemaakt dat de dierenvoedselbank nu terecht kan op hun locatie. Dat waarderen we als gemeente enorm. De dierenvoedselbank heeft hier nu een vaste plek.”

Meer informatie: https://vzwvoedselbankvoordierenalmere.nl