Het Cultuurfonds investeert 5000 euro in de muzikale kindervoortelling Boutje van de Rommelberg. (Beeld: www.eposensemble.nl)
Het Cultuurfonds investeert 5000 euro in de muzikale kindervoortelling Boutje van de Rommelberg. (Beeld: www.eposensemble.nl)

5000 euro voor muzikale kindervoorstelling

Cultuurfonds Flevoland investeert met 97.000 euro in 21 cultuurprojecten

FLEVOLAND - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor 97.000 euro bijgedragen aan 21 bijzondere cultuurprojecten in de provincie, waaronder de kindervoorstelling Boutje van de Rommmelberg.

De Almeerse stichting Muziek Spektakel ontvangt 5000 euro voor een nieuwe muzikale kindervoorstelling van het Epos Ensemble en Benjamin Murck, genaamd Boutje van de Rommelberg (naar het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas). De voorstelling is een combinatie van theater en klassieke muziek. 

De Almeerse stichting steunt het Epos Ensemble in haar uitvoeringen. Vanaf mei laat het Epos Ensemble de kinderen kennis maken met klassieke muziek, vertelkunst, blaasinstrumenten, theatergedrag en stimuleert kinderen tot lezen. De voorstelling komt naar de kinderen toe op scholen, in bibliotheken, op festivals en in concertzalen om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken. Het Epos Ensemble hanteert diverse kunstdisciplines en werkt samen met lokale kunstenaars en organisaties om het cultureel aanbod in Flevoland structureel te versterken.