Erik Kooijman wil met de website een positief geluid laten horen. (Foto: aangeleverd)
Erik Kooijman wil met de website een positief geluid laten horen. (Foto: aangeleverd)

Website Oosterwold.info nieuw leven ingeblazen

OOSTERWOLD - Vrijdag werd de vernieuwde versie van Oosterwold.Info gelanceerd. Het ontstaan en de ontwikkeling van Oosterwold werd tot 2018 op deze veel geraadpleegde site nauwkeurig bijgehouden, maar daarna bleef nieuwe informatie uit. 

Webdesigner Eric Kooijman, zelf bewoner van Oosterwold, heeft de website nieuw leven ingeblazen. "Het gebied staat volop in de belangstelling en er is altijd wel iets te doen", aldus Kooijman. "De wijk kent een roerige geschiedenis. Het aantal bewoners, creatieve ondernemers en gebeurtenissen neemt toe, Oosterwoldse condities worden regelmatig aangepast. Zoals op dit moment bijvoorbeeld de aanleg van riolering, de ontwikkeling van de volgende ontwikkelfase boven de A27 waar ontwikkelaars een nieuwe stad willen bouwen, of het voornemen een hoogspanningsverbinding langs de Vogelweg te willen aanleggen."

Naast de gemeentelijke website maakoosterwold.nl wil Oosterwold.info hét informatieplatform van de bewoners zelf zijn. "Beide sites vullen elkaar goed aan", aldus Kooijman. Hij wil met de website een positief geluid laten horen. "Van Oosterwold en vooral haar inwoners, want in Oosterwold gaat ook heel veel goed. Het is een wijk met enorm veel potentie. Mensen leven er echt anders samen en de saamhorigheid is groot."