(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Skeelerseizoen van start met open middag bij ASV

ALMERE - Het schaatsseizoen zit erop en het skeelerseizoen gaat weer van start. Om deze sport ook onder de aandacht te brengen bij alle Almeerders, organiseert de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) op zondag 16 april van 14:00 tot 16:00 uur een open middag op de skeelerbaan aan de Competitieweg.

Deze skeeler-happening is zowel voor leden van ASV als voor iedere Almeerder die kennis wil maken met skeeleren, of de komende periode skeelerlessen wil volgen. Er worden die middag diverse clinics georganiseerd en er kan vrij geskeelerd worden op de skeelerbaan.
Om zo veel mogelijk te kunnen genieten van skeeleren is het fijn als deelnemers de basisbeginselen zoals remmen, de stoep op rijden en van een brug af gaan goed onder de knie krijgen. Van 14:45 - 15:10 uur wordt er een clinic gegeven voor de Almeerse jeugd en volwassenen. Daarna kun je je inschrijven voor een pakket van vier skeelerlessen, die starten op maandag 24 april van 19.00 - 20.00 uur. Het is ook mogelijk om direct in te schrijven voor de lessen vanaf 24 april via: asv-almere.nl/inlineskatecursus. Deze lessen zijn bedoeld voor volwassenen, of voor ouders met kinderen.

De toegang voor de open middag is gratis, deelname aan de clinics ook. Wie zelf geen skates hebt kan die op deze middag gratis lenen. Een (eveneens gratis te lenen) helm is verplicht tijdens het skeeleren.

De Open Skeelermiddag is voor zowel beginners als gevorderden. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op https://asv-almere.nl/openinlineskatemiddag.