Deze acht Almeerse turners maken zich op voor het Bondskampioenschap. (Foto: aangeleverd)
Deze acht Almeerse turners maken zich op voor het Bondskampioenschap. (Foto: aangeleverd)

Almeerse turners maken zich op voor Bondskampioenschap

Sport

ALMERE - Maar liefst acht jongens van turnvereniging Turning Spirit Almere mogen zich opmaken voor het Bondskampioenschap. “We zijn super trots op onze pupillen. Een geweldig resultaat na een toch wel moeilijke periode”, vertelt trainster Margriet Roeters. “In coronatijd hebben wij lang niet mogen trainen in de turnhal. Dat kon alleen buiten en online. Het was hard werken om weer op dit niveau te komen.”

Shenron, Finn, Guillaume en Samuel hebben zich geplaatst als team bij de pupillen 2de divisie. “Ze hebben gestreden als team voor een plaats in de finale. Bij hun laatste plaatsingswedstrijd konden ze ook een plaatsje bemachtigen voor een individuele finale. Alle vier eindigden ze bij de eerste zes, wat betekent dat ze naast de teamfinale ook nog eens alle vier individueel in de finale staan.”

Nigel heeft zich voor de bondsfinale geplaatst bij de Jeugd 1ste divisie. “Eerstejaars keuze-oefenstof en dan meteen een finaleplaats. Heel knap”, aldus Roeters. 

Bij de Junioren 1 behaalde Aiden een finaleplek in de tweede divisie en Tim in de eerste divisie. “Beide heren hebben super goede plaatsingswedstrijden gehad. Tim is als derde geplaatst en Aiden als tweede”, vervolgt Roeters. “Daarnaast konden ze zich ook plaatsen voor toestelfinales. Aiden sleepte er vier in de wacht en Tim mag zich opmaken voor alle zes de toestelfinales.”

De grootste verrassing was volgens Roeters toch wel Ben de Bakker. Bij de Junioren 1 derde divisie heeft hij zich via het district geplaatst als zesde. “Ben heeft ruim vier jaar geen wedstrijden mogen doen. Anderhalf jaar niet vanwege een ontsteking in zijn heup. Daarna twee jaar niet vanwege de coronapandemie. Van verplichte oefenstof moest hij nu ook eens de overstap maken naar de keuze-oefenstof en nu staat hij gewoon op het Bondskampioenschap.”

De Bondskampioenschappen zijn op 15 en 16 april in Purmerend en op 22 en 23 april in Waalwijk.