Lance Duijvestijn viert de winnende treffer tegen ADO den Haag. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

PEC viert nog geen promotiefeestje door zege Almere City FC

FBK STADION - Almere City FC heeft vrijdag een 2-0 achterstand tegen ADO Den Haag omgezet in een 2-3 zege. Daarmee voorkwamen de Almeerders dat PEC Zwolle zich al verzekerde van promotie. Vrijdag kunnen ze in een rechtstreekse confrontatie het feestje van de Zwollenaren opnieuw uitstellen.

ADO staat bekend om het ‘Haags kwartiertje’ waarin ze in de laatste 15 minuten vaak nog even extra aanzetten. Tegen Almere City was het juist in het eerste kwartier raak voor de Hagenezen en keken de Almeerders tegen een 2-0 achterstand aan. Pas tien minuten voor rust stroopten de Almeerders hun mouwen op en scoorde Kornelius Hansen de aansluitingstreffer. De Noor was kort na rust ook de aanjager van de gelijkmaker met een terugtrekkende voorzet op Hamdi Akujobi. Die laatste volleerde de bal op vrije wijze achter de Haagse sluitpost en trok de stand daarmee gelijk.
Twintig minuten voor tijd gaf Hansen de assist op Lance Duijvestijn die de zege voor de Almeerders veilig stelde. Almere City FC speelt vrijdagavond in het Yanmar Stadion tegen koploper PEC Zwolle. De Almeerse formatie kan opnieuw zand in de motor van de Zwollenaren strooien en het promotiefeest uitstellen. Tickets zijn verkrijgbaar via e-mail of aan de balie bij het stadion.