(Beeld: aangeleverd)
(Beeld: aangeleverd)

Rapper Kaascouse presenteert album en kunstexpositie

Uit

STAD CENTRUM - De Almeerse woordkunstenaar Kaascouse brengt op 28 april zijn album Sorry Voor De Excuses uit. In aanloop hier naar toe host hij een openbare kunstexpositie bij Kunst Is Leuk in Almere Centrum. Hier zijn de unieke kunstwerken, die speciaal voor het album gemaakt zijn door Mike Graman Art, te bewonderen met de bijbehorende muziek.

Het album is volgens Kaascouse een conceptueel coming-of-age verhaal waarbij de luisteraar hem langzaam volwassener hoort worden. “De gevatte jongvolwassen rapper, die bekend stond om zijn liefde voor een jointje en altijd wel wist te schuilen achter een gevat grapje, maakt langzaam plaats voor verantwoordelijkheid en vaderschap. Muzikaal worden de grenzen hier en daar opgezocht en tekstueel wisselen emoties elkaar soms vlijmscherp af. Het album heet Sorry Voor De Excuses. Mede omdat de plaat al een tijdje af had moeten zijn, maar vooral ook omdat volwassen worden niet zonder slag of stoot gaat.”

Smaakmaker

Kaascouse vergaarde bekendheid door één van de smaakmakers te zijn bij het Youtube-fenomeen Punch Out Battles. Niet veel later won hij de tweede editie van het BNN VARA programma The Next MC. Sinds het oprichten van zijn label SKENGGENG zijn er meerdere Kaascouse-projecten uitgebracht. Naast singles zoals ‘Ik Ben Er Nog & Smokin’ bracht hij ‘Met Een Beetje Geluk’ uit in 2020. 

Expositie

De expositie ‘Sorry Voor De Excuses’ is gratis te bezoeken van donderdag 20 t/m zondag 23 april en donderdag 27 t/m zondag 30 april tussen 13.00 en 17.00 uur bij Kunst is Leuk aan de Schutterstraat 17.