Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker haalt veel geld op

ALMERE - Dit jaar viert de stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker haar tienjarig jubileum. In al die tijd heeft de stichting aan ruim 700 studenten uit Flevoland de kans kunnen bieden om zich in te zetten in de strijd tegen kanker. Er is in alle edities bij elkaar meer dan 188.000 euro opgehaald.

Sinds 2019 komen alle opbrengsten van Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker ten goede aan Stichting Alpe d’HuZes. Flevoland Fietst Tegen Kanker is ontstaan in 2013, toen vijf scholen meededen. Inmiddels zijn er jaarlijks 25 vrijwilligers hard aan het werk om een onvergetelijke ervaring te realiseren voor de studenten. Studenten verblijven een hele week in Frankrijk om daar op zondag één keer omhoog te fietsen en de rest van de week vrijwilligerswerk te doen voor Stichting Alpe d'HuZes. Het is een eer om dit te mogen doen met zoveel deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die zich belangeloos inzetten. Strijden tegen kanker op een manier dat veel meer oplevert dan alleen geld voor Stichting Alpe d'HuZes.

Bijzondere jaren

De stichting kijkt terug op tien hele bijzondere jaren met alle betrokkenen en vieren het feit dat ieder jaar weer de strijd tegen kanker kan worden aangegaan met leerlingen/studenten uit onze provincie. Op dinsdag 16 mei wordt in het Agora Theater in Lelystad een avondvullend programma georganiseerd. Gasten kunnen een vernieuwde show verwachten waarbij met trots wordt teruggekeken op de afgelopen tien jaar en alle artiesten belangeloos hun talent tentoonstellen.