Fietsmaatjes op de Floriade. (Foto: aangeleverd)
Fietsmaatjes op de Floriade. (Foto: aangeleverd)

Fietsmaatjes klaar voor een nieuw fietsseizoen

ALMERE - Fietsmaatjes Almere biedt Almeerders die door fysieke of psychische beperkingen niet meer zelfstandig kunnen fietsen de mogelijkheid om samen te fietsen op een duofiets. Dat betekent onderling contact tussen gast en vrijwilliger, genieten van samen buiten zijn, gezond bewegen en doorbreken van sociaal isolement. 

Fietsmaatjes Almere bestaat vier jaar. Gasten die er hier gebruik van maken fietsen samen met een vaste vrijwilliger. Daarbij trappen gasten mee, maar helemaal naar eigen vermogen. Bewegen op maat dus! 

Afgelopen jaar fietsten gasten en vrijwilligers ruim 30.000 kilometer. De fietsen worden dus intensief gebruikt. Inmiddels is een nieuwe fietsseizoen aangebroken en dat betekent dat de fietsen in een optimale conditie moeten zijn. Fietsmaatjes Almere heeft in het afgelopen half jaar niet stil gezeten om het komend fietsseizoen tot een succes te maken, daarbij gesteund door partners. Zo werken Fietsmaatjes Almere en de gemeente Almere dit jaar samen om de beschikbaarheid van de duofietsen voor de Almeerse bevolking te vergroten. En dankzij  een donatie van Rotary Almere beschikt Fietsmaatjes Almere weer over een nieuwe reservefiets. 

Er zijn vanaf 1 april tien fietsen beschikbaar om vanuit acht locaties, over de hele stad verspreid, te kunnen fietsen. Bent u enthousiast geworden? Kijk op www.fietsmaatjesalmere.nl