(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Het Danspaleis komt naar Almere

Dansen en muziek als middel om ouderen vitaal te houden

ALMERE – Ouderen vitaal en inclusief houden door middel van dansen en muziek, dat is de missie van Het Danspaleis. “Sinds de oprichting in 2011 hebben wij zo’n 100.000 ouderen in beweging gebracht”, vertelt zakelijk directeur Ellen de Boer. Op woensdag 3 mei komt Het Danspaleis voor het eerst naar Almere.

Het Danspaleis gebruikt dansen en muziek als universeel middel voor contact en beweging. “Muziek uit de jeugd kan deuren openen die voor lange tijd gesloten waren en ouderen die al jaren niet hebben gedanst staan weer op de vloer. Overigens laden niet alleen ouderen zich op, ook mantelzorgers en zorg- en welzijnspersoneel krijgen een boost en worden voor even ontzorgd.” 

Het Danspaleis is een ontmoetingsplaats om actief te worden én te blijven. “Het legt een basis voor een netwerk van mensen die elkaar de helpende hand reiken en bevriend kunnen raken”, zegt De Boer. Het Danspaleis toert door het hele land langs buurthuizen, zorgcentra en bedrijven om de positieve gezondheid van ouderen te bevorderen.

Dansen bij Almere City FC

Op woensdag 3 mei komt Het Danspaleis voor het eerst naar Almere. Van 15.00 tot 17.00 uur kan er worden gedanst in de Sharp Business Lounge van Almere City FC aan de Competitieweg. Entree is gratis. Dit Danspaleis wordt aangeboden door een aantal businessclubleden van Almere City. 

“Afgelopen maanden is er hard gewerkt om  een netwerk op te bouwen in Almere”, aldus De Boer. “De Schoor, VMCA, Almere City FC, De Nieuwe bibliotheek, Stichting Eigenwijze Company en het Leger des Heils locatie Bosshardt Almere Buiten zijn zeer enthousiast. Daar willen we komend jaar mee samenwerken. Ook het bedrijfsleven van Almere is betrokken om Danspaleizen te houden voor onze ouderen in Almere.”  

Vrijwilligers gezocht

Voor Almere worden nog vrijwilligers gezocht die willen meedansen. Belangstelling? Geef je op via www.hetdanspaleis.com. Op deze website staat ook meer informatie en het overzicht van de agenda.