Lezers schrijven

Buitenzwembad

Kan iedereen inclusief de krant vanaf nu gewoon het zwembad bij naam noemen? Als Jasmijn 29 is en ze het bad gaat openen staat dat tegelijk symbool 'het kan in Almere. Maak er alsjeblieft een 50 meter bad van. Ga überhaupt eens praten met een zwemmer, misschien kom je aan nog meer gratis tips. Met een 25 meter bad weet je zeker dat je een hele grote groep toekomstige abonnement houders gaat mislopen, die komen gewoon echt niet. Hoe Almere Haven weer buiten de boot gaat vallen is ook bijzonder. Elk stadsdeel heeft een zwembad behalve natuurlijk Almere Haven. Ik hoop op spanningsveld.

Daan de Jong

Afvalscheiding

In Almere hebben we vier kliko’s voor het gescheiden aanleveren van afval, te weten papier, restafval, plastic en gft. Dat kost veel ruimte en we betalen er behoorlijk voor. In Amsterdam wordt wekelijks 900 ton ongescheiden afval uit Rome aangeleverd en aldaar verbrand. Ook in Amsterdam wordt op vele plaatsen het afval door inwoners ongescheiden aangeleverd en later alsnog gescheiden. Wat mij nu steekt is dat als er ook maar één stukje afval in de verkeerde kliko zit, er dan een rode kaart aan wordt gehangen en de container ook niet wordt geleegd. Kom op gemeentelijke afval ophaaldienst, houd hier mee op! Het is zo kleinzielig tegenover wat er in Amsterdam gebeurt.

Herman Matteman

Huiscontainers

Wordt de straatbeeld vervuiling in Almere nog groter door de vervanging van 1 huiscontainer door 2 stuks? Almere is een mooie stad met diverse architectuur, maar het straatbeeld is in veel straten vervuild. Naast de deur of in een voortuintje staan minimaal twee, vaak 3 en soms 4 afvalcontainers. Dit kunnen binnenkort misschien wel 5 containers worden? Het lijk mij dat met een Groen (en Gezond) Almere niet het met containers vervuilde staatbeeld wordt bedoeld. Wist u dat het hebben van een papiercontainer niet verplicht is? Lever deze in ons digitale tijdperk in en verklein zo het aantal vierkante meters afvalbakken in je tuin of naast je voordeur. Bewegen is gezond, dus breng papier even naar een afvalcontainer in uw wijk. Iedereen kan zo helpen vervuiling van het straatbeeld te verminderen. Stadsreiniging gemeente en raad: Hoe straatbeeld vervuiling verkleinen? Hebben mensen een grote achtertuin, dan kun je misschien verplichten om de bakken uit het zicht te zetten. Van mensen met een kleine tuin kun je dit niet eisen (en het is niet te handhaven).  Maak het straatbeeld schoner. Ben benieuwd wie weet hoe.

Marie de Vries

Lerarenbanen

Er schijnen 41 banen te verdwijnen bij het ASG. Reactie van de woordvoerder: 'dat is niet zoveel en het betreft mensen met tijdelijke contracten.' Dus wat maakt dat uit. Dit komt door een daling van de leerlingenaantallen. Dezelfde instantie verwacht weer een toename in de komende jaren van leerlingen dus je zou zeggen hou iedereen aan boord. De reden zal wel weer om de financiën gaan en uitgevoerd worden door mensen die nooit voor hun baan hoeven te vrezen.

Rob Bosman

Dankbaar

Als je als oudere inwoner van Almere bezig bent met negatieve gedachten dan is het verblijdend om te lezen in Almere Deze Week van 12 april 2023 - zorgpagina, dat er nog steeds zeer gemotiveerde en betrokken mensen zijn die zich inzetten voor ‘hun medemens’. Een aangrijpend artikel geschreven door Mirjam Vijge en van een pakkende foto voorzien van Paul Tolenaar. Het artikel opent met: “Sinds twee jaar is Naomi Dijkstra (22) gediplomeerd verpleegkundige en werkzaam bij het Transitorium, de revalidatie afdeling van Vivium Tergooi. Meneer Willem Bruyn (86) is een van haar langste revalidanten: “We zijn inmiddels zeer vertrouwd met elkaar.” Veel oudere mensen krijgen te maken met valpartijen. Mijnheer Bruyn is gevallen in de badkamer met als gevolg onder andere een gebroken nek, een hoofdtrauma en zenuwschade. Wat mogen wij blij en dankbaar zijn dat er veel gemotiveerd mensen zijn zoals Naomi Dijkstra. Naomi krijgt de overlevingstechnieken steeds beter onder de knie. Zij heeft geleerd door te gaan met revalideren totdat zij verbetering ziet. Wie zorgt er straks voor u en mij? Naomi en haar ‘geroepen collega’s’ zullen er zeker ook in de Toekomst zijn. “Laten wij voor elkaar zorgen”.

Jo Bosma

Lidl

De gemeente heeft toestemming gegeven aan Lidl voor een vestiging in Stedenwijk Zuid. Ik woon in Stedenwijk Zuid en ik zou het geweldig vinden als er hier een Lidl komt. Uiteraard is AH tegen (concurrentie!), ze hebben in Almere Haven ook al succesvol de komst van een Lidl tegen weten te houden.  Vooral voor de mensen die op de fiets boodschappen doen, ook uit haven is dit een heerlijke plek, de andere vestigingen zijn best ver weg.  Dus gemeente, laat je niet inpakken door AH dit keer.

H. Vooges