(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Sloeproeien in Almere

ALMERE - Sloeproeien is een sport die in Nederland steeds bekender en populairder wordt. Niet zo verwonderlijk, want deze sport is meer dan sport alleen. Teamwork, sporten in de buitenlucht, afzien tijdens lange wedstrijden, de ontlading na de finish, veel vrienden ontmoeten, sloeproeien heeft het allemaal.

Ook in Almere is het mogelijk om deze prachtige sport met veel uitdagingen te beoefenen. In de haven van Almere Poort ligt de hemelsblauwe sloep van de Almeerse vereniging, waar vijf keer per week mee uitgevaren wordt door dames-, heren- en mixteams. Zowel ’s avonds als overdag in het weekend varen de teams uit naar het IJmeer, waar trainingen plaatsvinden die begeleid worden door enthousiaste stuurlui en coaches. Hier word je fit en sterk van, en de vitamine D die je opdoet is mooi meegenomen.

Wedstrijden

Tussen maart en november doet een aantal teams mee aan een keur van wedstrijden, die overal in Nederland plaatsvinden. Hoogtepunt hiervan is de HT, een roeirace tussen Harlingen en Terschelling, die voor sloeproeiers is wat de Elfstedentocht is voor schaatsers. In Almere is al een enthousiaste start gemaakt met de voorbereidingen hiervoor.

Wil je weten of de strijd met de elementen en het opbouwen van je kracht en conditie op het water iets voor jou is? Kom dan eens proefroeien bij Sloeproeien Almere. Meld je aan via de site www.sloeproeienalmere.nl, dan volgt een uitnodiging.