(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Skeelerlessen bij ASV

ALMERE - Het schaatsseizoen zit er weer op en de tijd om de skeeleren breekt weer aan. Om hier zo veel mogelijk van te genieten is het fijn als je basisbeginselen als remmen, de stoep op rijden en van een brug af gaan goed onder de knie krijgt. 

Een serie van vier skeelerlessen start op maandag 24 april van 19.00 tot 20.00 uur. Het is bedoeld voor zowel beginnende (die wel zelfstandig kunnen skeeleren) als gevorderde skeeleraars. De kosten bedragen €30 voor vier lessen. Je kunt je inschrijven voor de lessen via: asv-almere.nl/inlineskatecursus. Deze lessen zijn bedoeld voor volwassenen, of voor ouders met kinderen.

Skeelerlessen voor jeugd

ASV biedt ook skatelessen aan voor jeugd van 6 t/m 13 jaar in de meivakantie van 1 t/m 4 mei. Het betreft een reeks van vier lessen in e´e´n week, op de maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend. De lestijden zijn: 6 t/m 10 jaar van 09:30 tot 10.30 uur en voor 9 t/m 13 jaar van 11:00 tot 12.00 uur.

De kinderen van 6 t/m 10 jaar kunnen zelfstandig staan en voortbewegen op skeelers. Er wordt aandacht besteed aan de basisbeginselen van het veilig skeeleren, leren remmen, vallen, behendigheid en skatetechniek. 

De kinderen van 9 t/m 13 jaar kunnen zelfstandig tot stilstand komen en vaart maken. Er wordt aandacht besteed aan de techniek, behendigheid, conditie en het nemen van obstakels. De kosten bedragen € 10 voor de vier lessen. Je kunt je inschrijven voor de lessen via: https://asv-almere.nl/skatelessenmeivakantie

De lessen worden gegeven op de inline-skatebaan op het FBK sportpark aan de Competitieweg 5). Het dragen van een goede helm is verplicht.