De welcome app (Foto: aangeleverd)
De welcome app (Foto: aangeleverd)

Almere verwelkomt nieuwkomers met Welcome app

Algemeen

ALMERE - Oekraïners en andere vluchtelingen die in Almere komen wonen kunnen kennismaken met de stad via een speciale Welcome app. Op vrijdag 28 april is er lanceringsfeestje in de Kunstlinie.

Om het voor nieuwkomers makkelijker te maken om in contact te komen met Almeerders lanceert de gemeente een Welcome app die te downloaden is via de Apple-, Play- of Google Store.
Lokale organisaties en mensen kunnen via deze app allerlei activiteiten aanbieden; zoals taallessen, een concert of een voetbalcompetitie waaraan iedereen mee kan doen. Nieuwkomers krijgen hiermee laagdrempelig toegang tot belangrijke informatie en activiteiten én kunnen zo in contact komen met mensen in hun buurt.

Thuis voelen

Door de Welcome app hoopt de gemeente Almere dat nieuwkomers zich sneller thuis voelen in Nederland. Op basis van leeftijd, interesse, locatie en andere factoren kunnen mensen bij elkaar aansluiten. Daardoor hebben ze meer regie over hun eigen integratieproces op de plek waar ze een nieuwe toekomst opbouwen.

Feest

De feestelijke lancering van Welcome app is op vrijdag 28 april van 19:00 tot 21:30 uur in de Middenzaal van de Kunstlinie Almere. Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond. Er is een dj en een live band, er zijn spelletjes voor de kinderen, een talkshow, een photobooth en oud-Hollandse spellen. Ook is er eten en drinken. De toegang is gratis, aanmelden via Welcome app is wel nodig, omdat maar een beperkt aantal plekken beschikbaar is.