Zuléma Gilliot Van Gimst zet zich samen met basisschool De Kring in voor KiKa. (Foto: aangeleverd)
Zuléma Gilliot Van Gimst zet zich samen met basisschool De Kring in voor KiKa. (Foto: aangeleverd)

Basisschool De Kring loopt voor KiKa

Algemeen

BUITEN - Basisschool De Kring heeft vorige week in samenwerking met Zuléma Gilliot Van Gimst een succesvolle sponsorloop gehouden voor KiKa. Het evenement heeft uiteindelijk 4111 euro opgeleverd voor deze stichting die strijdt tegen kinderkanker.

Zuléma is van plan om later dit jaar een halve Ironman te doen, om zo nog meer geld in te zamelen voor KiKa. Het wordt de derde keer dat zij zich gaat inzetten voor dit goede doel. “Ik zeg elke keer: nee nu stop ik. Maar dat kan gewoon niet. De onderzoekers zijn ook niet gestopt. Ik kijk elke keer naar mijn kind en ik bedank alle donateurs, de oncologen, de onderzoekers en iedereen in het Prinses Maxima Centrum dat hij er nog is.”

De kinderen van basisschool De Kring waren dan ook zeer gemotiveerd om hun steentje bij te dragen aan deze actie. Op het schoolplein deden zij allemaal hun uiterste best om zoveel mogelijk rondjes te lopen. “De sfeer was fantastisch, ondanks dat in de ochtend de regen stroomde. Er was support van ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden die langs de kant stonden om de kinderen aan te moedigen.” Het geld dat zij hiermee hebben ingezameld wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker en het verbeteren van de behandelingen en zorg voor kinderen met kanker.

Kijk voor meer informatie over KiKa op www.kika.nl. Wie Zuléma wil sponsoren kan dit doen via haar actiepagina: www.kikaextreme.nl/zulema-gilliot-van-gimst-barcelona-2023