Talent Stije Resink viert feest nadat hij Almere op 1-0 heeft gezet. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC laat PEC Zwolle zweten voor promotie

FBK STADION - Almere City FC heeft PEC Zwolle vrijdagavond tot het uiterste gedreven om de promotie te bewerkstelligen. In het Yanmar Stadion werd het 1-1 en dat punt is genoeg om de Zwollenaren te laten promoveren. Keeper Schendelaar van de bezoekers haalde in de slotseconden nog een koppoging van Stije Resink van de doellijn om de Eredivisie veilig te stellen.

IJzingwekkend was de minuut stilte die vooraf werd ingeruimd ter nagedachtenis van oud-Almere City FC speler Marien Willemsen, die vorige week op 38-jarige leeftijd aan een slopende ziekte overleed. Daarna ging Almere City FC op zoek naar de openingstreffer in de wetenschap dat PEC Zwolle met een gelijkspel zich al zou verzekeren van promotie naar de eredivisie.  Almere City FC had het overwicht tot - met nog zeven minuten te spelen tot de pauze - een onweersbui ervoor zorgde dat het spel werd gestaakt.

Na de rust

Ook na de rust kwamen beide ploegen lange tijd niet tot scoren. Aan de hand van invaller Anthony Limbombe kregen de Almeerders twintig minuten na rust een grote kans op de voorsprong, maar de dribbel en de voorzet werden niet op waarde ingeschat. De komst van Limbobe bracht wel verandering, wat uiteindelijk leidde tot de 1-0 van talent Stije Resink.
PEC Zwolle herstelde zich snel. Thomas van den Berg (volgend jaar Feyenoorder) kopte vijf minuten later de gelijkmaker binnen. Daarna hield de ploeg zich met hangen en wurgen vast aan het gelijkspel. Dat ging in de allerlaatste slotseconden van de blessuretijd nog bijna fout toen Stije Resink fraai inkopte. Keeper Schendelaar wist met een reflex de treffer te voorkomen waarna de Zwollenaar hun promotiefeestje konden vieren en een voorschot namen op het kampioenschap.

Top Oss

Almere City FC gaat vrijdag naar Brabant voor het treffen met TOP Oss. Tickets voor die wedstrijd zijn verkrijgbaar op tickets.almerecity.nl. Ook tickets voor de eerstvolgende thuiswedstrijd van Almere City FC (tegen NAC Breda op 7 mei) zijn daar in de verkoop.