Aiden en Tim namen meerdere medailles mee naar huis. (Foto: aangeleverd)
Aiden en Tim namen meerdere medailles mee naar huis. (Foto: aangeleverd)

Almeerse turners in de prijzen op bondskampioenschap

Sport

ALMERE - Turning Spirit Almere (TSA) heeft het afgelopen weekend zes medailles en een beker in de wacht gesleept tijdens het landelijke Bondskampioenschap voor heren in Waalwijk. Aiden van Lieshout werd daarbij Nederlands kampioen op het toestel voltige.

Zaterdag stond de landelijke meerkampfinale op het programma. “Aiden had daar geen topdag, maar hij werd uiteindelijk toch 13e van Nederland, een hele knappe prestatie”, vertelt trainster Margriet Roeters. “Op het onderdeel voltige maakte hij een fout, maar zondag kon hij in de herkansing bij de toestelfinales en daar heeft hij op een geweldige manier revanche genomen.” Aiden won bij de Junioren 1 goud op voltige en mag zich daarmee Nederlands kampioen noemen. Daarnaast pakte hij brons op ringen.

Tim Verhoeven turnde zaterdag een uitstekende meerkamp en ging naar huis met het zilver. Daarnaast werd hij ook tweede in de landelijke competitiewedstrijd. Naast zijn zilveren medaille mocht hij daarom ook een beker in ontvangst nemen. Zondag deed Tim wederom goede zaken tijdens de toestelfinales. Hij won zilver op voltige en rekstok en brons op sprong. 

“Het was een zwaar weekend, maar met geweldige resultaten”, blikt Roeters terug. “Maar liefst acht TSA-turners hadden zich geplaatst voor deze Bondskampioenschappen. Naast Aiden en Tim stonden ook Shenron, Finn, Guillaume, Samuel, Nigel en Ben in de landelijke finale.” Een weekend eerder wonnen de TSA-pupillen 2e divisie al zilver tijdens hun Bondskampioenschap in Purmerend.