Een warm afscheid voor Anneke Lit (midden). (Foto: aangeleverd)
Een warm afscheid voor Anneke Lit (midden). (Foto: aangeleverd)

Anneke Lit stopt na bijna 35 jaar met danslessen

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Anneke Lit stopt na bijna 35 jaar met het geven van danslessen. Tijdens een groot afscheidsfeest in buurtcentrum De Inloop werd zij zondag flink in het zonnetje gezet. “Een mooiere afsluiting had ik mij niet kunnen wensen”, zegt zij. “Iedereen die me lief is was erbij en mijn eigen zoon, Danny Lit, zorgde voor de muziek. Het was een heel warm afscheid.” 

De Almeerse startte destijds met het geven van danslessen voor kinderen. Na een jarenlange samenwerking met volksdansvereniging Karoen kwam zij bij stichting De schoor terecht. Hier heeft Anneke jarenlang dansles voor ouderen gegeven. “In eerste instantie was dat ook volksdansen, maar in de loop der jaren ging dat steeds meer in de richting van countryline dance”, vertelt zij. 

Naast het samen dansen speelt ook het sociale aspect een grote rol. “Gezelligheid is ook een belangrijke drijfveer voor iedereen om week bij elkaar te komen. Er is altijd tijd voor een kopje koffie en een praatje.”

Al haar dansgroepen hebben zondag op hun eigen manier een stukje aan het afscheidsfeest bijgedragen. Er was speciaal voor haar een lied geschreven dat ten gehore werd gebracht, er werden cadeaus gegeven, er was een muziekquize met leuke prijzen en uiteraard werd er gedanst. Haar zoon, zanger Danny Lit, wist de aanwezigen ook nog in de polonaise te krijgen. 

“Het was heel gezellig, maar ook best emotioneel. Een feest met een lach en een traan”, besluit Anneke. Voor de 74-jarige Almeerse is de tijd aangebroken om het stokje over te dragen. Zij hoopt dat er snel een opvolger wordt gevonden, zodat de danslessen in de buurthuizen Meenten en Grienen, De Inloop en de Wieken in het nieuwe seizoen weer door kunnen gaan.