Door de winst werd het team periodekampioen. (Foto: Ron Baltus)
Door de winst werd het team periodekampioen. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Praat mee, komende dinsdag: moet Almere City FC subsidie krijgen?

Algemeen

ALMERE – Het zou zomaar kunnen dat Almere volgend jaar een eredivisieclub heeft: Almere City FC. Ooit besloot de gemeente om FC Omniworld - de voorloper van Almere City FC – geen subsidie te geven. Nu het zo goed gaat met betaald voetbal in Almere, wordt het dan geen tijd voor de gemeente om de knip te trekken voor Almere City FC?

Hierover gaat het stadgesprek op 2 mei dat Casa Casla samen met Almere DEZE WEEK organiseert. Verder komt ook de vraag aan de orde of andere topsportclubs ruimhartig door de gemeente ondersteund moeten worden. Een eredivisieclub speelt toch een belangrijke rol bij de sociale cohesie in de stad en bij de economische ontwikkeling van Almere.
Of moeten ze gewoon allemaal zelf de broek op houden?

Praat mee, kom met ideeën en argumenten en doe de aanwezige raadsleden suggesties voor het sportbeleid in Almere. Welke tips hebben de bewoners voor de topsportclubs?

Inbreng

De opzet van het Stadsgesprek is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Ook door de raadsleden die aanwezig zijn. Almere City FC is bij de avond aanwezig, maar ook andere topsportclubs zijn welkom. Uiteraard reageren ook de raadsleden op de inbreng van de inwoners en zullen zij vertellen wat zij met de opbrengst van de avond gaan doen in het stadhuis.

Na afloop van het stadsgesprek is er ruim de gelegenheid met elkaar en met raadsleden en de deskundigen van gedachten te wisselen.

Stadsgesprek Casa Casla

Dinsdag 2 mei
Locatie: Casa Casla aan het Weerwaterplein (naast het Deventerpad)
Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Gratis aanmelden kan via info@casacasla.nl