Kindervrijmarkt in het Lumièremark. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Kindervrijmarkt in het Lumièremark. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Koningsdag in Almere

Algemeen

ALMERE - Ook in Almere wordt Koningsdag natuurlijk gevierd. De festiviteiten beginnen altijd al de avond ervoor. Op woensdag 26 april vanaf 17.00 uur start de Almeerse Koningsnacht met vrijmarkten op de gebruikelijke pleinen in de centra van Almere Centrum, Haven en Buiten. Deze duren tot 17.00 uur de volgende dag. 

Op Koningsdag zelf, donderdag 27 april, is er ook weer een kindervrijmarkt in het Lumièrepark in Almere Stad en een vrijmarkt het Cascadepark in Poort. Stichting SMOA organiseert weer Koningsdag4Kids op het schoolplein van basisschool Caleidoscoop in Filmijk. Kijk voor alle spelregels voor de kleedjesverkoop op de website van de gemeente Almere.

Horeca Grote Markt

De horeca op de Grote Markt in Stad slaat de handen ineen en organiseert dit jaar weer een feestelijk programma met dj’s en artiesten op Koningsnacht en Koningsdag. Op Koningsnacht, woendagavond 26 april, kan worden gedanst op muziek van de lokaal bekende dj’s die regelmatig draaien in de omliggende horeca of de house dj’s: Eloy Hoose, Joshi Shawn, Fella, DJ Dekker en KAI.

Muziek

Het programma op donderdag 27 april wordt georganiseerd in samenwerking met AllyLife, met muziek van diverse coverbands en Nederpop tussen 12:00 uur en 19:00 uur: Kyle Janssen, Vici & Friends, The Livingtons, The Royaltease en Mits Mitchell. In de avond kunnen bezoekers genieten van Nederlandstalige muziek: Dennis Wize, Vince Collet, Laura Fischer, Quincy en Jeffery Stappers.

Koningsdag in Almeerderhout

Geen zin in de drukte? Vier Koningsdag in het Almeerderhout en kom samen met je kinderen spelen in de natuur. Doe bijvoorbeeld mee aan een spelletje koekhappen, zakgooien of ouderwets spijkerpoepen. Elk onderdeel is een stempel waard.  Reserveer tickets via staatsbosbeheer.nl.

Kijk voor alle informatie en het programma op www.koningsdaginalmere.nl