(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Nobel Run verduurzaamt verder

NOBELHORST - De Nobel Run blijft zich elk jaar verder verduurzamen. Naast de houten medailles en de 100% gerecyclede shirts zal de organisatie ook haar afval op een duurzame manier laten verwerken. 

Voor de vijfde editie, die plaatsvindt op zondag 21 mei 2023, is de organisatie een maatschappelijke duurzame samenwerking gestart met Milieu Service Nederland. Naast dat Milieu Service Nederland het afval op een duurzame en verantwoordelijke manier inzamelt tijdens het evenement, gaat zij samen met de Nobel Run clean-ups organiseren om zoveel mogelijk afval in te zamelen voor en na het evenement. 

“Als ondernemende afvalpartner willen wij bijdragen aan de bewustwording van duurzaam afval inzamelen en scheiden. Samen met de Nobel Run gaan wij dit naar een hoger niveau brengen en combineren dit gelijk met de deelname van een team van collega’s”, aldus Marco de Vries van Milieu Service Nederland. Frank Schouten, voorzitter Nobel Run: "Elk jaar doen wij als organisatie er alles aan om ons duurzame karakter verder uit te breiden. De afvalverwerking stond daarbij hoog op ons lijstje en wij zijn er dan ook trots op dat het ons is gelukt om een samenwerking met Milieu Service Nederland te starten. Wij hopen dat dit het begin is van een langdurige relatie”.

Verder voorziet Check de organisatie van elektrische deelscooters, voor en tijdens het evenement om de logistiek soepel en duurzaam te laten verlopen.

Overigens is de Nobel Run met 1000 deelnemers aan de start volledig uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.nobelrun.nl.