VMCA: De beste matchmaker voor vrijwilligers in Almere

ALMERE - De VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) heeft sinds de lancering van het platform 'Almere voor elkaar' ruim 1450 online matches behaald. Een match voor vrijwilligerswerk, want op het platform komen vraag en aanbod hiervoor bij elkaar. Een half jaar geleden ging 'Almere voor elkaar', in samenwerking met NL voor elkaar, online en sindsdien is een positief effect op de samenleving van Almere meetbaar. 

Inwoners van Almere kunnen voor vraag en aanbod van vrijwillige hulp gebruikmaken het platform. 'Almere voor elkaar' is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals in Almere. Op het platform zijn mogelijkheden om snel en overzichtelijk je hulpvraag en/of hulpaanbod plaatsen, als een sociaal-maatschappelijke versie van een marktplaats. 

Sociale contacten

Het platform draagt bij aan de sociale waarde van Almere. Zo ervaart meer dan 80% van de ondervraagden dat vrijwilligerswerk heeft bijgedragen aan meer sociale contacten en minder eenzaamheid. Ook is de zelfredzaamheid van Almeerders vergroot sinds het platform. Voor 52% is vrijwillige hulp noodzakelijk. Door middel van het platform weten hulpvragers beter waar ze hulp kunnen vragen, voelen ze zich minder bezwaard en kunnen ze hulp vinden die ze anders niet krijgen. 

Meehelpen? Bekijk www.vmca.nl voor meer informatie. Vragen? Neem contact op met VMCA via 0365341404 of stuur een mail naar info@vmca.nl.