De eerste paal ging de grond in. (Foto: Fred Rotgans)
De eerste paal ging de grond in. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Eerste paal Montessori-campus geslagen

NOBELHORST - In Nobelhorst werd afgelopen woensdag de eerste paal geslagen voor de Montessori Campus 0-18. In één gebied komt een kinderopvang- en onderwijsvoorziening, een bibliotheek, een sporthal en een skills garden. 

Om deze bijzondere plek te creëren werken de Almeerse Scholen Groep (ASG), GO! Kinderopvang, de Nieuwe Bibliotheek en de gemeente samen. In het bijzijn van wethouder Alexander Sprong werd de eerste paal geslagen en het bouwbord onthuld door bestuurslid Susanne Olivier van de Almeerse Scholen Groep, Wendy Wesselingh van GO! Kinderopvang, Elham Bahrami van De Nieuwe Bibiotheek Almere en André Guis en Raymond Kaspers van BINX Smartility.

Ontmoetingsplek

De Montessori Campus 0-18 moet een ontmoetingsplek worden waar ieder kind groeit, ontwikkelt en ontdekt wie het is en wat het wil worden, zowel op cognitief als sociaal-emotioneel gebied. Vanuit de Montessori gedachte is de overtuiging dat ieder kind vanuit een natuurlijke nieuwsgierigheid leert. Zo wordt het kind ondersteund om verantwoordelijkheid in het eigen leerproces te nemen.