Leen Verbeek (Foto: Groei & Bloei/VidiPhoto)
Leen Verbeek (Foto: Groei & Bloei/VidiPhoto) VIDIPHOTO; VidiPhoto

Vacature CvdK staat vanaf nu open

ALMERE - De profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Flevoland is deze week vastgesteld en aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hanke Bruins Slot. De vacature is inmiddels door de minister opengesteld.

De provincie Flevoland heeft de inwoners om hulp gevraagd bij de zoektocht naar een nieuwe commissaris van de Koning. Bijna 1.500 inwoners hebben daarop de enquête ingevuld. Tijdens de Statenvergadering op 19 april is ook een zogenaamde Vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie gaat de gesprekken voeren met de kandidaten en brengt verslag uit aan Provinciale Staten die een besluit nemen. De nieuwe commissaris van de Koning wordt vervolgens op voordracht van de minister benoemd bij Koninklijk Besluit, voor een periode van zes jaar.

Groei & Bloei

De nieuwe commissaris is nodig omdat Leen Verbeek (69) in november na 15 jaar stopt als Commissaris van de Koning. Hij zet zich al jaren actief in voor een groene leefomgeving, onder meer als bestuursvoorzitter van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en het International Tree Fund. Verbeek wordt voorzitter van KMTP/Groei & Bloei. Groei & Bloei is met ruim 25.000 leden de grootste vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. De vereniging bestaat uit 122 afdelingen door heel Nederland en België, elk met een eigen bestuur. Zij organiseren door het jaar heen activiteiten, variërend van lezingen en workshops tot excursies en korte reizen naar mooie tuinen.