Lindenbergh: ‘scenario Filmwijkbewoners niet van de baan’

ALMERE – Wethouder Julius Lindenbergh stelt dat het scenario van de Filmwijkbewoners voor de ontwikkeling van de Oostkavels in het stadscentrum van Almere nog geenszins van de baan is. ‘Ik denk niet dat ik het zal adviseren aan de gemeenteraad, maar ik sluit het ook nog niet uit.’

Door Marcel Beijer

Lindenbergh reageert daarmee op het voorpagina-artikel van vorige week, waarin goed georganiseerde bewoners van de Filmwijk aangaven dat Lindenbergh het plan al min of meer had afgeschoten door te zeggen dat hij het niet aan de raad zal adviseren. “Daar is hij nog niet zeker van”, laat zijn woordvoerder weten. “Hij heeft destijds tegen de bewoners gezegd dat hun scenario niet het meest logische scenario is. Hij heeft gezegd dat hij denkt dat hij het niet zal adviseren, maar dat hij dat ook nog niet uitsluit. Het blijft een afweging tussen meerdere belangen, ook van andere en toekomstige inwoners.”
De gemeente heeft zelf drie scenario’s voor de ontwikkeling van de Oostkavels bedacht. Dat gebied loopt van het Flevoziekenhuis, langs gebouw De Aardbei en het politiebureau tot aan het station. De gemeente heeft in al die scenario’s een 70 meter hoge flat ingepland bij het Weerwater. In het scenario van de bewoners is die flat weggelaten. Uiteindelijk ligt de definitieve beslissing bij de gemeenteraad.

Impressietekening

Vorige week hebben de Filmwijkbewoners een positief overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de projectgroep van de gemeente. Daarin is afgesproken dat de bewonersgroep medio mei een impressietekening van hun scenario bij de gemeente aanlevert en wordt hun scenario doorgerekend. Aan het eind ligt er dan een uitgewerkt scenario 4 dat een vergelijking mogelijk maakt met de drie scenario’s van de gemeente. Daarna zal de gemeente een ontwikkelingsplan opstellen waarmee marktpartijen zullen worden geïnformeerd, die worden gewogen door Almeerders, maar ook Filmwijkers. Tot slot kunnen projectontwikkelaars zich inschrijven voor de verschillende projecten, waarbij de delen aan het Weerwater en aan het spoor als eerste worden bebouwd.