Mogelijk gaat het om een overval (Foto: HV Almere)
Mogelijk gaat het om een overval (Foto: HV Almere) Jos van der Lelie

Onderzoek na incident woning Oostvaardersbuurt

112

OOSTVAARDERSBUURT - De politie heeft maandagochtend in de Oostvaardersbuurt onderzoek gedaan naar een incident dat zich in of bij een woning heeft afgespeeld. Het blijkt om een overval te gaan waarbij de bewoner gewond raakte. 

Maandagochtend werd rond 10:20 uur melding gedaan van een incident in de Ommelandvaart. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse. Agenten droegen zware vesten, wat erop duidt dat mogelijk een vuurwapen in het spel is geweest.
Er is lange tijd onderzoek gedaan in de straat en de directe omgeving. De politie ging onder meer op zoek naar beelden van beveiligings- en deurbelcamera’s en er werd met omwonenden gesproken om informatie te vergaren.

Daderprofiel

De politie is op zoek naar de dader die is gevlucht in de richting van de Willem Bontekoestraat. Het gaat om een man van circa 20 jaar met een mollig postuur. Hij droeg donkere kleding en sprak accentloos Nederlands.
Mensen die iets hebben gezien, of die iets is opgevallen worden verzocht de politie te informeren via 0900-8844. Het zaaknummer is: 2023119210