vlnr Jeangu Macrooy, Pouriya Jaberi en Mohamed al Tayeb. (Foto: Ivo van der Bent)
vlnr Jeangu Macrooy, Pouriya Jaberi en Mohamed al Tayeb. (Foto: Ivo van der Bent) Ivo van der Bent

Jeangu Macrooy op Bevrijdingsfestival Flevoland

Algemeen

ALMERE - Jeangu Macrooy, bekend van het Songfestival in 2021 treedt op 5 mei op tijdens het Bevrijdingsfestival Flevoland. Hij doet dat als ambassadeur van VluchtelingenWerk Nederland samen met nieuwe Nederlanders.

Mohamed al Tayeb, Pouriya Jaberi en Jawa Manla zijn De Nieuwe Nederlanders. Ze zijn gevlucht uit respectievelijk Soedan, Iran en Syrië, maar zijn bovenal geweldige muzikanten. Samen met Jeangu vinden zij elkaar in hun liefde voor muziek. Vrijheid is voor Mohamed, Pouriya en Jawa niet 78 jaar oud maar een actueel, relevant en emotioneel begrip. Hun families en vrienden in Iran, Syrië en heel recentelijk Soedan ondervinden dagelijks wat een leven zonder veiligheid betekent. 

We are power

Jeangu schreef speciaal voor het optreden een nieuw nummer, ‘We are power’, samen met Mohamed al Tayeb, een Soedanese singer-songwriter. Het nummer gaat over de kracht van het laten horen van je stem. ‘Raise your voice’, want: ‘The smallest stone can change the river’s flow’.Het optreden staat op de planning om 13.15 uur. Naast Almere zijn er ook optredens bij de Bevrijdingsfestivals in Rotterdam en Den Haag.