Anthony Limbombe op weg naar het doel van Top Oss. (Foto: Ron Baltus)
Anthony Limbombe op weg naar het doel van Top Oss. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Grote zege op Top Oss helpt Almere City niet

Sport

Grote zege op Top Oss helpt Almere City niet

FBK SPORTPARK – Almere City FC boekte vrijdag een ruime 0-5 zege op Top Oss, maar kon daarmee niet voorkomen dat de tweede plek op de ranglijst, die rechtstreekse promotie naar de eredivisie biedt, niet meer bereikbaar is. Door de winst van Heracles is die plek definitief voor de Almeloërs.

De 0-5 was overtuigend en direct ook de grootste uitoverwinning van de Almeerders in de geschiedenis. Anthony Limbombe was met twee treffers een belangrijke pion in Oss, nadat TOP als eerste een goede kans had om de score te openen. Doelman Nordin Bakker redde echter fabuleus. Daarna was het woord aan de Almeerders die de wedstrijd domineerden, wat leidde tot twee treffers van Anthony Limbombe voor de pauze. 

Schiettent

De tweede helft had veel weg van een schiettent. Almere City FC ging opzichtig op zoek naar een derde doelpunt die uiteindelijk op naam kwam van Álvaro Peña, die het eindstation was van een fraaie actie over een aantal schijven, waarbij Stijn Resink uiteindelijk de beslissende assist gaf. Daarmee was de Almere City FC-trein nog niet uit gedenderd. Rajiv van La Parra knalde van dichtbij via de lat de 0-4 binnen en Jeredy Hilterman bekroonde de avond door een penalty te benutten.

NAC Breda

Zondag speelt Almere City FC thuis tegen NAC Breda. Om 12.15 uur gaat de wedstrijd van start. Het is de laatste dag van de meivakantie, dus een ideaal moment voor gezinnen met kinderen om eens langs te komen. Tickets zijn via de website verkrijgbaar.