Op 4 mei is weer de officiële herdenking bij monument de Dolfijn in Haven. (Archieffoto: Bob Friedländer)
Op 4 mei is weer de officiële herdenking bij monument de Dolfijn in Haven. (Archieffoto: Bob Friedländer)

Dodenherdenking in Almere

Algemeen

ALMERE – Ook in Almere worden op 4 mei de oorlogsslachtoffers weer herdacht. ‘s Middags is de kinderherdenking in het Bos der Onverzettelijken en ‘s avonds is de officiële plechtigheid in Almere Haven. 

Kinderherdenking overdag

Zoals elk jaar organiseren de stichting Bos der Onverzettelijken en Jeugdland-Stad op 4 mei de kinderherdenking. Dit keer vindt deze overdag al plaats. Van 14.30 tot 15.45 uur is er een informatieve wandelspeurtocht door het Bos der Onverzettelijken om de kinderen stil te laten staan bij de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Om 15:45 uur wordt er verzameld op het terrein van Jeugdland Stad, waarna gezamenlijk wordt gewandeld naar het herdenkingsveld. Van 16:00 tot 17:00 uur is de herdenking met gedichten en verhalen, toespraken, liederen, een taptoe, 2 minuten stilte, het Wilhelmus en de bloemlegging. 

Herdenking in Haven

De officiële herdenking is ’s avonds in Almere Haven. Kinderen vertellen het verhaal van de onlangs overleden Almeerse veteraan Henk van Slooten, die zijn oorlogservaringen opschreef en naliet. Daarnaast zingt Nick Teunissen het lied ‘Dit nooit meer’ en leest Jörgen Raymann een tekst voor. De muziek wordt verzorgd door Brassband Almere. 

Van 18:30 – 19:00 is iedereen welkom in kerkgebouw de Goede Rede in Haven, waarvandaan een stille tocht vertrekt naar het monument de Dolfijn. Verzamelen bij het monument kan ook. De organisatie vraagt mensen om daar dan uiterlijk 19:15 uur aanwezig te zijn.Meer iInformatie over de Dodenherdenking is te vinden op www.bosderonverzettelijken en www.4en5meialmere.nl