Ruben Anthony (Foto: William/NOTEsessions)
Ruben Anthony (Foto: William/NOTEsessions)

Dochter inspireert zanger Ruben Anthony voor nieuw album

Uit

ALMERE – De Almeerse zanger Ruben Anthony geeft op vrijdag 2 juni een akoestisch concert in Casa Casla in Almere Centrum. Samen met Bryan Manuel en Leroy Bergtop neemt hij zijn publiek mee op een muzikale reis, met mooie verhalen achter de liedjes van zijn albums Take It All, Blue Light Frequency en FutuRe ParAdox. 

De Almeerse zanger is vorig jaar vader geworden. Zijn komende album zal vooral in het teken staan van zijn dochter. Via crowdfunding wil hij het geld bijeen krijgen. “De geboorte van mijn dochter heeft zoveel impact op mijn leven. Dat is niet in simpele woorden te omschrijven, maar ik kan het wel in muziek en melodie”, zegt de Almeerse zanger. “Daarom wil ik graag een nieuw album maken. Tijdloos en vol r&b en popnummers over connectie, diepgang en onvoorwaardelijke liefde. De werktitel is DNA. Mijn dochter is mijn inspiratie.”

Muziekdocumentaire

Over het maakproces van zijn laatste album FutuRe ParAdox, geproduceerd in coronatijd, is een documentaire gemaakt. Deze gaat op 20 mei in première in het Cinecenter in Amsterdam. “De Almeerse fiilmmaker Alyosha Oostdijk heeft alle sessies vastgelegd, zowel de hoogte- als de dieptepunten”, vertelt Anthony. Op zijn site en socials deelt hij wekelijks fragementen uit de documentaire. Na de première voor genodigden zal de hele documentaire ook te zien zijn op zijn website.

Crowdfunding

In juni wil Anthony ook de studio in duiken om zijn zesde album op te nemen. Hij vraagt via crowdfunding de financiering van het album te steunen en zet daar bijzondere tegenprestaties tegenover, zoals een uur privé zangles, een gesigneerd exemplaar van de nieuwe CD of twee kaartjes voor zijn concert op vrijdag 2 juni. Grappig is de tegenprestatie bij een donatie van 250 euro. Daarvoor mag de geldschieter samen met de zanger picknicken, waarbij hij voor de hapjes en drankjes zorgt.

De crowdfundingsactie is te vinden op www.voordekunst.nl. Tickets voor het concert in Casa Casla zijn verkrijgbaar via www.rubenanthonymusic.com.