Kitty Oirbons neemt afscheid als bestuurder van het Baken Almere

ALMERE - Kitty Oirbons neemt op 1 januari 2024 afscheid als bestuurder van Het Baken Almere. Ze wil zich ook daarna blijven inzetten voor het onderwijs, maar zal daar op een andere manier invulling aan gaan geven.

Kitty Oirbons, die in augustus 2019 aantrad, heeft de scholengemeenschap verder ontwikkeld en door moeilijke tijden geloodst. Mede dankzij haar inzet heeft Het Baken Almere, ondanks alle beperkingen, de coronapandemie goed doorstaan. Daarnaast heeft ze gewerkt aan het verstevigen van de samenwerking met onderwijsbesturen en andere partners in Almere en Flevoland.

Kansrijk en eerlijk

“Ik ben 3,5 jaar geleden met veel enthousiasme en energie begonnen aan de opdracht om Het Baken Almere verder te ontwikkelen tot een mooie, stevige en innovatieve onderwijsorganisatie met, wat ik nu noem, kansrijk en eerlijk onderwijs”, zegt Kitty Oirbons. “De coronaperiode heeft die opdracht stevig onder druk gezet. We hebben hoe dan ook samen met alle collega’s stappen gezet in de ontwikkeling van mooi onderwijs voor onze leerlingen. Daar ben ik iedereen dankbaar voor en ben ik trots op.”

Begrip

De raad van toezicht betreurt het vertrek van Kitty Oirbons. Voorzitter Jan Denkers: “Na de eerste intensieve termijn van 4 jaar hadden we graag doorgewild met Kitty, maar helaas heeft ze een andere keuze gemaakt. We hebben daar natuurlijk alle begrip voor. Wij zijn Kitty zeer dankbaar voor al het werk dat ze voor Het Baken Almere heeft verricht.”

De raad van toezicht is inmiddels gestart met de werving van een nieuwe bestuurder.