De Zonnebloem organiseert ook leuke uitstapjes, bijvoorbeeld naar het strand. (Foto: aangeleverd)
De Zonnebloem organiseert ook leuke uitstapjes, bijvoorbeeld naar het strand. (Foto: aangeleverd)

De Zonnebloem Almere Buiten viert 35-jarig jubileum

BUITEN - In Almere zijn verschillende afdelingen van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. De afdeling in Almere Buiten viert dit jaar alweer het 35-jarig jubileum. 

De Zonnebloem draait al 75 jaar om mensen met een lichamelijke beperking. In Nederland zijn dit er maar liefst 1,4 miljoen. Voor hen zijn gewone, dagelijkse dingen niet altijd vanzelfsprekend. Op een volwaardige manier meedoen aan de maatschappij is geen eenvoudige opgave. De Zonnebloem biedt oplossingen.

De afdeling in Almere Buiten wordt geheel gerund door vrijwilligers. "De vrijwilligers hebben één of meer vaste gasten bij wie ze regelmatig op bezoek gaan, met wie ze bijvoorbeeld een kopje koffie of thee drinken, een praatje maken of een wandeling maken. Verder organiseren we koffieochtenden in buurthuis De Wieken en bijzondere activiteiten zoals een bingo, boottocht, museumbezoek of een gezellig dagje naar het strand", vertelt Ingrid Oostervink, voorzitter bestuur Zonnebloem Almere Buiten. "Ieder jaar hebben we nieuwe activiteiten om de gasten uit hun isolement te halen."

Jubileumfeest

Het 35-jarig bestaan wordt groots gevierd. "Om onze gasten en vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten organiseren we dit lustrumjaar een extra bijzonder feest op zaterdag 13 mei, met een optreden van Willeke Alberti. Al onze gasten van Almere Buiten krijgen een persoonlijke uitnodiging om het feest bij te wonen. Wij kijken er erg naar uit."

Vrijwilligers welkom

Omdat meer mensen graag gast willen worden van De Zonnebloem kan de afdeling in Almere Buiten nog meer vrijwilligers gebruiken. "Mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger een keer te assisteren bij een activiteit, of met een gast een wandelingetje wil maken of een kopje koffie wil drinken zijn welkom. Als vrijwilliger kan je zelf aangeven waarbij je wilt helpen. Jij maakt voor de gasten het verschil tussen thuiszitten of meedoen. Het gezegde: ‘Kleine moeite, groot plezier’, gaat zeker op bij De Zonnebloem."

Wie interesse heeft kan mailen naar zonnebloem-almb-pm@outlook.com.