Scène uit het stuk. (Foto: Sanne Peper)
Scène uit het stuk. (Foto: Sanne Peper)

‘Ik zou liever Angel heten’ in Corrosia

HAVEN - Na het succesvolle debuut ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ is Mevrouw Ogterop terug met een nieuwe productie: ‘Ik zou liever Angel heten’. Op 9 mei is de voorstelling te zien in Corrosia.

‘Ik zou liever Angel heten’ (geschreven door Jibbe Willems) is een theatraal feest waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar in hoog tempo afwisselen. Een stel komt in hun vakantiehuisje samen met vrienden om levens met elkaar te vergelijken, om daar troost of iets om na te streven uit te halen. Ze wachten nog op Angel. Ondertussen drinken en praten ze. Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer. Gaandeweg wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt. 

Het is de tweede voorstelling in een driedelige serie van artistiek leider Lotte Dunselma over toneelspelen, het spelen van een rol. Waar ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed' ging over de rol van de actrice in het theater, liet Dunselman zich voor ‘Ik zou liever Angel heten' inspireren door de rol die we onszelf geven, of opgelegd krijgen in het leven. Wie ben je, wie wil je zijn, wat vormt je, hoe doe je je voor, wie ben je voor de ander? De voorstelling maakt het identiteitsvraagstuk voelbaar. In de bijbehorende randprogrammering wordt doorgepraat over dit thema.

Meer info en kaarten: corrosia.nl.