Wethouder Veeningen ontkurkte de champagne. (Foto: MBF)
Wethouder Veeningen ontkurkte de champagne. (Foto: MBF) MBF

Bouw appartementen Sluiskade gestart

HAVEN CENTRUM - "Sluiskade wordt een van de parels van de stedelijke vernieuwing in Almere Haven", zei wethouder Maaike Veeningen vorige week bij de bouwstart van het appartementencomplex Sluiskade. 

Samen met Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling, en Roland de Wit, directeur van bouwbedrijf Mateboer, gaf de wethouder het startsein van de bouw van Sluiskade. Dit gebouw, dat in 2024 klaar is, bestaat straks uit 32 middensegment huurwoningen. Het project is onderdeel van de vernieuwingsplannen van het Havenverbond, een samenwerking van twaalf partijen die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben. En die allemaal vernieuwing van de wijken in de binnenring van Almere belangrijk vinden.  

De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in Haven is groot. De Alliantie wil in Almere Haven dan ook veel bijbouwen. “We zien Sluiskade als de motor achter de verdere vernieuwingen van Haven”, zei Van Barneveld.  Naast huizen bouwen, is ook een goede doorstroming belangrijk. Jan van Barneveld hoopt dan ook dat alle nieuwe bewoners van Sluiskade straks een sociale huurwoning achterlaten. "Honderd procent doorstroom vanuit sociale huurwoningen. Daar zetten we op in."

De 32 appartementen worden gebouwd door Mateboer.