(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Advertorial

Tevredenheid over eerste maanden begeleid busvervoer Van Driel

ALMERE - Het tekort aan taxichauffeurs in het leerlingenvervoer is nog steeds niet opgelost. Van Driel heeft op verzoek van de gemeente bij de start van het nieuwe schooljaar ongeveer 90 kinderen overgenomen met een taxi indicatie van Taxi Witteveen. 

Deze samenvoeging werd door de gemeente Almere ingesteld als een noodmaatregel maar Taxi Witteveen kan nog steeds niet de benodigde chauffeurs leveren. Voor de busbegeleiding en de chauffeurs was het wel even wennen. De grote bussen waar Van Driel mee rijdt raakten redelijk vol. Sommige bussen zitten nu helemaal vol. "Waar de meeste mensen bang voor waren bleek toch goed te gaan. Kinderen met fysieke of mentale beperkingen konden goed samen in een bus met kinderen met gedragsproblemen. Gelukkig hebben wij goed opgeleide en vakbekwame busbegeleidsters, waarvan er meerdere al meer dan 10 jaar dit werk verrichten. Regelmatig gaan onze busbegeleidsters net als de chauffeurs op cursus", aldus Jo Collard van Van Driel die inmiddels al meer dan 20 jaar betrokken is bij het leerlingenvervoer in Almere. 

Jo werd via de gewonnen aanbestedingen net als zijn collega’s altijd overgenomen door de winnende vervoersbedrijven. Connexxion was het bedrijf dat meer dan 20 jaar het leerlingenvervoer in handen had. Jo is in 1997 begonnen bij Connexxion Tours. Jo doet nu de operationele aansturing, de planning en rijdt ook nog eens dagelijks zelf op de bus mee als chauffeur. "Een beter inzicht in het leerlingenvervoer via praktijk in combinatie met kantoor werkzaamheden kan je niet krijgen. Je staat er dan ook midden in. Uiteraard zijn er wel eens incidenten maar die proberen wij met elkaar op te lossen."

Onderzoekscijfers 

Het onderzoek geeft nette cijfers weer en is gehouden onder een groot aantal ouders van het leerlingenvervoer van Van Driel. De busbegeleidsters en chauffeurs krijgen een 8.8 over het contact met het kantoor is 8.9 tevreden. In het algemeen krijgt het leerlingenvervoer een 8.2. Inmiddels zitten op de meeste bussen nu twee busbegeleidsters. Jo Collard is trots op zijn collega buschauffeurs en busbegeleidsters.

Van Driel is nog steeds op zoek naar chauffeurs met minimaal rijbewijs D voor de grote bus. Werktijden liggen tussen 07.00-09.00 en tussen 14.00 en 15.45 uur. Schoolvakanties en feestdagen altijd vrij. Interesse? Stuur dan een email met of zonder CV naar Van Driel busvervoeralmere@vandrielgroep.nl