Dit is een voorlopige schets. De plannen staan nog niet vast. (Foto: aangeleverd)
Dit is een voorlopige schets. De plannen staan nog niet vast. (Foto: aangeleverd)

Ontwikkelingen Randstad

ALMERE - De komende jaren gaat er veel gebeuren rondom Station Almere Centrum. In het Stationskwartier is er ruimte voor veel nieuwe woningen. Er komt een mix van hoogbouw in combinatie met veel groen langs de Stadswetering. Daarnaast blijft het gebied belangrijk voor kantoren en werkgelegenheid.

De gemeente gaat in gesprek met eigenaren, huurders en omwonenden over de ontwikkelingen in het gebied Randstad 20 en 21. Kijk voor meer informatie op almere.nl/centrum/ontwikkeling/stationskwartier-randstad.

Markerkant 15

Centrum Noord wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe wijk met een mix van wonen en werken. Het bedrijventerrein ‘Markerkant 15’ maakt onderdeel uit van deze nieuwe wijk.

De gemeente weet nog niet precies hoe de wijk eruit komt te zien. Maar zonder aanpassingen is het lastig om hier woningen te bouwen. Daarvoor zijn bijvoorbeeld aanpassingen aan de straten en het groen nodig en moeten delen worden samengevoegd. Daarom moet een eigenaar zijn perceel eerst aan de gemeente aanbieden als diegene de grond wil verkopen. Voor omwonenden en huurders verandert er op de korte termijn niets.