Derek Wang. (Foto: Matthew Holler)
Derek Wang. (Foto: Matthew Holler)

Pianorecital 'A Capriccio!' door Derek Wang in Goede Rede

HAVEN - De Amerikaanse pianist Derek Wang, tweedeprijs-winnaar en publieksfavoriet van het Liszt Utrecht 2022, komt speciaal naar de Goede Rede in Haven met een programma vol contrasten: van levendig (capriccio) tot serieus. Muziek van Haydn, Brahms, Chopin en natuurlijk Liszt.

Derek Wang presenteert zich als ‘Pianist and communicator’. Dat is precies waar hij ook om wordt geprezen, naast zijn topkwaliteit als musicus. Hij kan elk publiek uitleg geven over de muziek en zijn enthousiasme overbrengen. Derek Wang speelt een programma met contrasten: van levendig (capriccio) tot serieus. Hoe precies zal hij zelf uitleggen.
Op het programma staan werken van Haydn (Fantasia Capriccio in C major, Hob. XVII:4), Brahms (7 Fantasias, op. 116), Chopin (Piano Sonata no. 2 in B-flat minor, op. 35) en Liszt (Valse from Gounod’s Faust).

Derek Wang

Derek Wang groeide op in de buurt van Boston. Kwam voor zijn muziekopleiding en – carrière uiteindelijk in New York terecht. In 2021 werd hij winnaar van de International Liszt Competition. Het jaar erna won hij de tweede prijs in het Liszt Festival in Utrecht, mag daarmee drie jaar lang op toernee. Derek doet meer dan concerten. In 2020 begon hij samen met violiste Sophia Stoyanovichmet een podcast serie American Stories over de Amerikaanse identiteit die ‘zichtbaar’ is in de muziek. Ook heeft Derek meegewerkt aan een korte film Magic Piano and The Chopin Shorts met uitvoering van études van Chopin.

Meer info: www.goederedeconcerten.nl