Wie verdient de Stop Plastic Waste Speld 2023?

ALMERE - De derde editie van het Stop Plastic Waste Event, georganiseerd door de drie Rotaryclubs in Almere, vindt op woensdag 31 mei plaats in De Nieuwe Bibliotheek in Stad. Op dit evenement zal wethouder Maaike Veeningen de Stop Plastic Speld uitreiken aan de organisatie die het belangrijk heeft bijgedragen aan het reduceren en elimineren van plasticgebruik in de regio.

Het Stop Plastic Waste-initiatief heeft als doel om bedrijven en particulieren te inspireren en te motiveren om na te denken over plasticreductie in hun bedrijfsvoering of op een andere wijze en daarmee bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dit jaar zijn er vier organisaties genomineerd voor de Stop Plastic Waste Speld 2023. De winnaar wordt bepaald door het publiek. Dat kan tot 24 mei stemmen op de meest genomineerde organisaties via https://stopplasticwaste.org/stop-plastic-waste-speld/.

Genomineerden

Beesha: deze Almeerse organisatie verkoopt 100% plasticvrije verzorgingsproducten die handgemaakt worden met natuurlijke en vegan grondstoffen in hun eigen zeperij in Almere.
Flevoziekenhuis: dit ziekenhuis in Almere heeft zich actief ingezet voor plasticreductie en realiseerde in 2022 in zes weken tijd een reductie van 75%. Hun ambitie is om het plasticgebruik nog verder te reduceren.
Save Plastics: deze organisatie heeft de eerste plastic afval recyclefabriek van Nederland op bedrijventerrein de Vaart in Almere gebouwd in samenwerking met de gemeente Almere. Hier worden nieuwe producten gemaakt van moeilijk verwerkbare plastics uit de stedelijke reststromen.
Econ Packaging: Econ Packaging uit Almere produceert duurzame wikkelfolie van gerecycled plastic en heeft duurzame verpakkings- en verhuismaterialen in hun assortiment.