VN-dag 16 mei 2023 in Huis van Vrede

ALMERE - Bureau Gelijke Behandeling en Het Huis van Vrede organiseren dinsdag 16 mei de Internationale VN-dag van het Samen Leven in Vrede. Dr. Harcourt Klinefelter, voormalig persofficier van Martin Luther King, zal als ambassadeur van deze VN-dag geïnstalleerd worden.

Op 8 december 2017 is 16 mei door alle 193 VN-lidstaten, uitgeroepen als de jaarlijkse Internationale dag van het Samen Leven in Vrede. Deze VN-dag is mede-geïnitieerd door het Huis van Vrede in Almere en geadopteerd door ruim vijftig metropolen wereldwijd, van Washington D.C. tot aan Seoul.
Jaarlijks wordt op deze Internationale Dag van het Samenleven in Vrede stilgestaan bij het belang van internationale en interculturele samenwerking om economische, sociale, culturele of humanitaire uitdagingen samen aan te pakken. De VN bemoedigt de voortdurende en toenemende inspanningen en activiteiten van maatschappelijke organisaties in de hele wereld ten behoeve van een cultuur van vrede, zoals bedoeld in de 'Declaration and Programme of Action on a Culture of Peace'.

Programma en netwerklunch

Er komt een aantal inspirerende sprekers en experts en ook is er aandacht voor de charter van 16 mei, tentoonstellingen Universal Human Values en de Vredestuin. Verder is er een lunch uit de wereldkeuken.

Voor wie?

Iedereen die zich bezighoudt of zich zou willen of moeten bezighouden - met (openbaar) bestuur, ondernemen, duurzaam en vreedzaam samenleven, wereldburgerschap, onderwijs is uitgenodigd. De bijeenkomst is op 16 mei van 11:00 tot 13:00 uur aan de Pieter van Damstraat 36 in Almere Buiten. Aanmelden vóór 12 mei via info@bureaugelijkebehandeling.nl