(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Klachten over parkeeroverlast bij moskee Almere Buiten

SIERADENBUURT – Buurtbewoners van de moskee Omar Ibn Al Khattab in de Sieradenbuurt ergeren zich aan de parkeeroverlast rondom de moskee. Er wordt op de trottoirs en in de groenstroken geparkeerd. 

“Ze hebben de groenstroken en bloembedden helemaal kapotgereden. In het groenperk was een tulpenbed geplant en die is helemaal kapot. Ook stonden ze op trottoirs en deze hadden ze met hun voertuigen afgesloten. Daardoor moesten kinderen en vrouwen met kinderwagens over de weg waar gevaarlijke situaties door ontstonden. Ook hadden ze half op de weg en half op het trottoir geparkeerd tegenover elkaar dat als er een brandweer wagen door had gemoeten dit niet mogelijk was geweest”, meldt een van de buurtbewoners.

Toezegging

“Voordat de moskee gebouwd werd is er door de gemeente en moskeebestuur toentertijd toegezegd dat er voldoende parkeerplaatsen aanwezig zouden zijn en dat er niet in de Sieradenbuurt geparkeerd zou worden”, zegt de buurtbewoner, “er wordt door de gemeente en politie niet gehandhaafd en als je er als buurtbewoners wat van zegt dan krijg je grote mond terug.”