Black Pencil speelt de familievoorstelling Het Geheime Boek van Caioni. (Foto: Claudia Hansen)
Black Pencil speelt de familievoorstelling Het Geheime Boek van Caioni. (Foto: Claudia Hansen)

Muzikale inspiratiedag: Almere wild van muziek

Uit

HAVEN- Stichting Muziektalent Almere organiseert in samenwerking met Goede Rede Concerten het evenement Almere Wild van Muziek Unlimited. Deze muzikale inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 18.00 uur in kerkcentrum Goede Rede in Haven.

Met dit evenement wil Muziektalent Almere muziekliefhebbers met elkaar verbinden. “Kinderen, jongeren en volwassen, beroeps- en amateurmusici, leerlingen, docenten en liefhebbers, iedereen is welkom. Tijdens de tweede editie van deze muzikale inspiratiedag maken wij het voor iedereen mogelijk om groter te dromen en muzikaal te groeien”, aldus de organisatie. 

Workshops en concerten

Er zijn workshops ‘Sing Together’ en ‘Improvisatie’ om aan mee te doen en concerten om naar te luisteren. Zo verzorgt de Swingband onder leiding van Wim Kegel een lunchconcert en geeft het Juniororkest Groningen onder leiding van Josien Le Coultre een middagconcert. 

Black Pencil

De dag wordt om 17.15 uur afgesloten met de muzikale familievoorstelling ‘Het geheime boek van Caioni’ door het Almeerse ensemble Black Pencil. Een interactieve speurtocht naar een eeuwenoude muzikale schat. De instrumenten van de muzikanten - van blok- en panfluiten tot percussie, altviool en accordeon - wijzen de weg.

Daarnaast geeft Black Pencil zaterdag workshops improvisatie aan zo’n 40 kinderen van Muziek Talent Almere: kinderen 6-12 van 10:00 tot 11:00 uur en 13:00-14:00 voor 12+.”We gaan tevens circa 20 lessenaars en 9 cajons met bijbehorende softcase doneren aan Muziek Talent Almere. Dit zijn instrumenten en accessoires van eerdere producties van Black Pencil die we niet meer gebruiken”, vertelt artistiek leider Jorge Iscaac. “Wij wilden dit schenken aan jong talent in de Provincie en hebben de match gevonden.”

Ga voor kaarten en meer informatie naar www.muziektalentalmere.nl/wild-van-muziek