De cheque werd woendag overhandigd aan Broodje Hagelslag. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De cheque werd woendag overhandigd aan Broodje Hagelslag. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Leo’s en Lions halen mooi bedrag op voor Broodje Hagelslag

Algemeen

ALMERE - Lionsclub Almere Veritas, Lionsclub Almere Host en Leoclub Ventus Novem Almere hebben woensdag een cheque van 2500 euro overhandigd aan de Almeerse stichting Broodje Hagelslag. Het is de opbrengst van de verkoop op Koningsdag. 

De drie Almeerse serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Elk jaar hebben de twee Almeerse Lionsclubs en de jongerentak Leo Club Almere Ventus Novum een actie met Koningsdag. Dit jaar stonden zij met een grote stand voor de fietsenwinkel in Almere Haven. Voor het goede doel werden spullen verkocht, die onder andere waren gedoneerd door het Repair Café, en er was een loterij. Dit jaar mochten de Leo’s een goed doel uit kiezen en dat werd de Almeerse stichting Broodje Hagelslag. 

Broodje Hagelslag

Stichting Broodje Hagelslag zet zich in voor jongeren en ouderen die buiten de samenleving dreigen te vallen. Het komt steeds vaker voor dat jongeren in de problemen komen door een moeilijke thuissituatie, schooluitval, werkeloosheid of onvoldoende dagbesteding. Ook ouderen die onverwerkte bagage hebben vanuit het verleden en dat alleen hebben gedragen zijn welkom. Door middel van de horeca helpen ze de jongeren en ouderen structuur te geven en leren ze met elkaar samen te werken en bouwen ze vertrouwen op. “Wij kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Als deze mensen weer leren te geloven in zichzelf, is er weer ruimte in hun hart voor de toekomst”, aldus de stichting. In het dagcafe op de Transistorstraat 31 en in de nieuwe bibliotheek van Almere kunt u genieten van de heerlijke broodjes, salades, wraps en sapjes van Broodje Hagelslag.

Koningsdagactie

Met de actie op Koningsdag hebben de Lions en Leo’s een mooi bedrag van 2500 euro opgehaald voor de Stichting Broodje Hagelslag. De cheque werd woensdag dankbaar in ontvangst genomen. 

Wil jij je ook inzetten voor de regionale goede doelen en ben jij tussen de 18 en 35 jaar? Schrijf je dan in via leoclubalmere.nl.