NAC goalie Roy Kortsmit is Jeredy Hilterman de baas. (Foto: Ron Baltus)
NAC goalie Roy Kortsmit is Jeredy Hilterman de baas. (Foto: Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC verliest van NAC Breda

FBK STADION - Almere City FC heeft zondag verzuimd een belangrijke stap te zetten richting de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis. Thuis tegen NAC Breda werd het 0-2.

De eerste 25 minuten werd de ploeg met de kont in het eigen strafschopgebied gedrukt door NAC Breda, dat sterk en aanvallend aan het duel begon. Tot heel grote kansen leidde dat niet tot na een half uur een zondagsschot van Agougil vanaf 30 meter achter de Almeerse goalie viel. Het was het begin van een Bredaas spurt, want vijf minuten later profiteerde Omarsson opnieuw van een verdedigende fout.

Tweede helft

Na de pauze kwam Almere City FC beter voor de dag. Een spervuur van aanvallende prikjes haden echter geen resultaat. Zelfs toen NAC Breda verder moest met tien man, en alleen nog maar verdedigde, kwam Almere City niet tot scoren. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Alex Pastoor een voorsprong van twee punten op nummer 4, Willem II. De ploeg moet zich herpakken om de derde plaats vast te houden. Het zou de hoogste klassering uit de clubgeschiedenis zijn. Vrijdag staat alweer de laatste uitwedstrijd in het reguliere seizoen voor de deur. De Almeerders reizen dan af naar Brabant om daar FC Den Bosch te bevechten. Kaarten voor bus en auto zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl