(Foto: Moon Saris)
(Foto: Moon Saris)

2turvenhoog kijkt na succesvol festival uit naar jubileumeditie

Uit

ALMERE - Al 24 jaar bewijst 2turvenhoog dat je heel goed met je baby, peuter of kleuter naar het theater kan. Ook de afgelopen editie van het internationale podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten was weer een groot succes. 

Traditiegetrouw startte het festival op tweede paasdag in Haarlem, waarna het verhuisde naar Almere. Naast Kunstlinie, hoofdpodium van het festival, presenteerde 2turvenhoog dit jaar ook (podium)kunst op verschillende locaties in de wijken, zoals Corrosia Theater, Expo & Film, de Goede Rede, Theater De Glasbak, de nieuwe bibliotheek en Kuns tis Leuk. Ook was er een gratis voorstelling op het Arnhemplein, als onderdeel van het nieuwe Almeerse project Mijn Stad in samenwerking met De Schoor en Stichting Ouder enKind.

De allerkleinste bezoekers en hun volwassen begeleiders konden tijdens het festival genieten van zeven gratis kunstinstallaties waar eindeloos in gespeeld kon worden en maar liefst 89 voorstellingsmomenten van makers en gezelschappen uit Nederland, BelgiĆ« en Frankrijk. 

Uniek aan 2turvenhoog festival is dat een groot deel van de bezoekers afkomstig is uit de sociale en artistieke projecten die zij jaarrond organiseren in Almere voor peuterspeelzalen, scholen, studenten en professionals op het gebied van kunst, welzijn en onderwijs.

Jubileumeditie

De volgende editie is een jubileumeditie, want 2turvenhoog festival bestaat dan 25 jaar. Schrijf 1 tot en met 7 april 2024 alvast in je agenda als je dit niet wilt missen. Kijk voor meer informatie op 2turvenhoog.nl.