De initiatiefnemers van het Ally Synergy Festival. (Foto: aangeleverd)
De initiatiefnemers van het Ally Synergy Festival. (Foto: aangeleverd)

Sport, educatie, kunst en cultuur tijdens Ally Synergy Festival

Uit

STEDENWIJK - Op het Clarence Seedorf Plein in Stedenwijk vindt zaterdag 13 mei de eerste editie van het Ally Synergy Festival plaats. Een feestelijk evenement in het kader van de ‘Internationale Dag van Samenleven in Vrede,’ georganiseerd door een groep betrokken Almeerders. 

Het festival staat in het teken van verbinding door sport, educatie, kunst en cultuur en gerechten uit de wereldkeuken. “Iedereen is welkom en het programma biedt voor ieder wat wils”, aldus de organisatoren. Zo zijn er muzikale optredens van Keizer, Gio en Charine Eyny. Talent in Opleiding (TiO) presenteert een sportprogramma waarin sporten mét elkaar in plaats van tegen elkaar centraal staat. Met de expositie ‘Universal Human Values’, ontwikkeld door de School van Vrede en het Huis van Vrede, maken bezoekers een reis door de tijd, langs inspirerende denkers en grootheden uit de geschiedenis. Daarnaast is het mogelijk om gerechten te proeven uit verschillende culturen en is er een Maak-Je-Eigen-Smoothie workshop door de Schoor.

Betrokken bewoners

Het initiatief voor het festival komt van een diverse groep betrokken Almeerders die in 2022 ‘Ally Synergy’ zijn gestart. Zangeres Charine Eyny is een van de oprichters. “Almere is een veelzijdige stad, we wonen hier met heel veel verschillende achtergronden en culturen samen. Met Ally Synergy willen we de verbondenheid in Almere vieren en versterken”, vertelt zij. “Dit festival ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Samen Leven in Vrede is daarvoor een belangrijke stap.”

Charter

Tijdens het festival zal ook de Ally Synergy Charter worden gelanceerd. “Een verklaring die betrokken bewoners, organisaties, verenigingen, politieke- en religieuze vertegenwoordigers en ondernemers ondertekenen om aan te geven dat zij zich inzetten voor een inclusieve, vreedzame en rechtvaardige samenleving in Almere en daarbuiten”, verklaart Said Touhami van Ally Synergy. “Dit charter is een uitnodiging om samen te werken aan een betere toekomst en ons te verenigen in een gemeenschappelijke visie voor een vreedzame wereld. Wij geloven dat elke Almeerder daar een bijdrage aan kan leveren.”

Het Ally Synergy Festival is zaterdag 13 mei van 16.00 tot 21.00 uur op het Clarence Seedorf Plein in de Stedenwijk. Toegang: gratis. Instagram: @allysynergy