Peli bracht zijn opbrengst naar Lelystad (Foto: aangeleverd)
Peli bracht zijn opbrengst naar Lelystad (Foto: aangeleverd)

Peli haalt 275 euro op voor stichting Corantijn

Algemeen

ALMERE – De stichting Corantijn in Lelystad kreeg vorige week maar liefst 275 euro overhandigd van de Almeerse Peli Duursma. De jongen had klusjes uitgevoerd om dit geld binnen te halen.

Peli kwam het geld persoonlijk overhandigen in Lelystad, samen met zijn ouders en buurman. Peli had op het nieuws gehoord over de overstromingen in Suriname, dit greep hem erg aan. Hij wilde de mensen daar helpen en vatte het plan op om geld in te zamelen.
Het eerste wat hij deed was meedoen aan de kerstbomeninzameling in Almere. Voor iedere ingezamelde boom kreeg hij 50 cent. Zijn verdubbelden de opbrengst. Al gauw was de tuin van zijn ouders gevuld, plaatsgebrek, wat nu? Hij stapte naar de buurman, die uit Suriname afkomstig is, en vroeg hem of hij hem in zijn actie wilde ondersteunen. Een volmondig ja volgde en Peli ging weer hard aan de slag. In totaal haalde hij 160 kerstbomen op.

Karweitjes

Maar dit was nog niet alles. Ook bij zijn oma en bij buren ging de jonge Almeerder karweitjes opknappen tegen een vergoeding. Ook keek hij rond in zijn kamer: “Op welke boeken en spelletjes ben ik uitgekeken? Is er kleding of zijn er schoenen die ik niet meer pas?” Hij verzamelde dit alles en zette het te koop op Marktplaats. In totaal verzamelde hij met zijn actie 275 euro op.
Stichting Corantijn is supertrots op zijn geweldige inzet. Peli werd met ballonnen, een bedankkaart en natuurlijk een drankje en versnaperingen onthaald.
Stichting Corantijn is een initiatief van de Nieuw-Apostolische Kerk en heeft als doelstelling de medemens in Suriname te helpen bij de ontwikkeling van de lokale bevolking op sociaal, geestelijk, medisch en onderwijskundig gebied.