Winnaars van vorig jaar in de categorie Dans. (Foto: aangeleverd)
Winnaars van vorig jaar in de categorie Dans. (Foto: aangeleverd)

Aanmelden voor Voorronde Kunstbende Flevoland

ALMERE - Kunstbende Flevoland staat weer voor de deur. De voorronde van deze jaarlijkse competitie voor jong creatief talent uit de regio vindt op zaterdag 3 juni plaats in de Kubus in Lelystad. 

Deelnemers die zich graag extra goed voorbereiden, kunnen voorafgaand aan de voorronde deelnemen aan de try-out avond op vrijdag 2 juni. Ook zijn de aanmeldingsvereisten verruimd. Waar vorig jaar iedereen van 13 tot 18 jaar zich kon aanmelden, mag daarnaast in 2023 iedere middelbare scholier zich aanmelden, ook als hij/zij jonger of ouder is. 

Try-out avond

Tijdens de nieuwe try-out avond is er gelegenheid om een soundcheck te doen, een eerste ervaring op het podium op te doen en het optreden tot in de puntjes voor te bereiden. Net als de voorronde vindt de try-out avond plaats in de Kubus in Lelystad. Vervolgens strijden tijdens de voorronde op 3 juni de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater en nieuwe categorie Content Creator om een finaleplek op de landelijke finale in Amsterdam. 

Aanmelden

Aanmelden kan als solo-artiest, als duo of in groepsverband. Deelnemen met een bestaande act of creatie is toegestaan, zolang het eigen werk is. Voor meerdere categorieën aanmelden is ook mogelijk. Op de dag zelf is een professionele jury aanwezig. De deelnemers treden op, krijgen feedback, kunnen elkaars optredens bekijken of deelnemen aan een andere leuke activiteit. Alle creatieve jongeren zijn welkom, van beginner tot gevorderde.

Aanmelden voor de wedstrijd en de try-out avond kan nog tot uiterlijk 21 mei via www.kunstbende.nl.